Over ons


Elke twee weken repeteren wij op dinsdagavond. Tijdens deze repetities staan bij ons drie pijlers centraal: muzikaliteit, kwaliteit en gezelligheid. Onder leiding van onze enthousiaste dirigente Mirjam gaan wij voor muzikaliteit en kwaliteit. Als koorleden zorgen we ervoor dat wij onze noten kennen, zodat we tijdens de repetities alle aandacht kunnen besteden aan de details en een goede koorklank. Gezelligheid bereiken we door in de pauze elkaar beter te leren kennen onder het genot van een bak koffie of thee.

Je wordt van harte uitgenodigd om eens mee te komen repeteren. Meld je aan via onze contactpagina.

Dirigente

Mirjam van den Hoek (Kerkwerve) maakte al vroeg kennis met muziek. Vanaf haar 7e jaar volgde ze muzieklessen op de muziekschool van Zierikzee, viool- en later ook pianolessen. Tijdens haar middelbare schoolperiode (CSG Prins Maurits) zong ze op de drie schoolkoren. In de tweede periode van haar VWO ontdekte ze het vak dirigeren en heeft vanaf de vierde klas vaak het brugklas-, midden-, en bovenbouwkoor gedirigeerd. In het zesde jaar van het VWO begon ze met de vooropleiding koordirectie bij Wiecher Mandemaker, om zich voor te bereiden op de Bachelor Koordirectie. Met veel plezier studeert ze nog steeds bij Mandemaker op Codarts (Hogeschool voor de Kunsten, Rotterdam). Ze heeft al verscheidene koren onder haar hoede gehad, zoals het vrouwenkoor ‘van Bach tot Beatles’, ‘Krashna Kamerkoor Delft’, ‘Thomaskoor’ en als uitwisseling het gemengd kamerkoor ‘AVE’ uit Apeldoorn. Ook staat ze vaak voor het eerstejaarskoor van Codarts en dirigeert ze regelmatig de Laurenscantorij in de ochtenddienst. In februari 2015 heeft ze een aantal delen uit de Messiah mogen dirigeren op de scholierenscratch in Leiden.
Naast koordirectie volgt Mirjam ook orkest- en HAFABRA- directielessen, om zich zo breed mogelijk te ontwikkelen. Ze kreeg masterclasses van Philip Pickett, Arie van Beek en Paul Valk.

Repetitor

Diederik Blankesteijn kreeg zijn eerste pianolessen van Marijke Pabon. Later ging hij ook orgelspelen: eerst onder leiding van zijn vader, maar al snel nam hij les bij Willem van Twillert. Ook bleef hij pianospelen: hierin kreeg hij ook les van Willem van Twillert en later van Frank Peters.

Hij begon zijn conservatoriumstudie aan het Conservatorium van Amsterdam, bij Jacques van Oortmerssen, en nu studeert hij daar bij Matthias Havinga en Pieter van Dijk. Daarnaast volgde hij masterclasses bij o.a. Louis Robilliard, Olieiver Latry, Theo Jellema en Erwin Wiersinga. Lessen basso continuo en improvisatie volgt hij bij Miklós Spányi. Hij volgde ook nog klavichordlessen bij Menno van Delft en pianolessen bij Wouter Bergenhuizen en won prijzen op verschillende orgelconcoursen.

Leden

Sopraan Alt
Hilde Bom Leanie van Deelen
Annemieke Lubbersen Lisa Kooij
Babeth de Jongste Carla van den Top
   

Tenor Bas
Hans van de Glind Timon van Doleweerd (tijdelijk afwezig)
Jasper de Jongste Gregory van den Top
Frans-Willem de Pater